Warm Rotterdam

Ik help de Pauluskerk bij het op gang brengen van een beweging tegen armoede. Rotterdam is de armste stad van Nederland. Ruim 18% van de Rotterdammers leeft onder de armoedegrens. Dat zijn bijna 120.000 mensen. Eén op de vier Rotterdamse kinderen groeit op in armoede. Volgens de Rotterdamse Rekenkamer kampen meer dan 100.000 huishoudens met ernstige schulden; een kwart daarvan kan niet meer worden afgelost. Steeds meer mensen zijn ook langduriger arm. In Rotterdam is het voor veel mensen ijskoud. Die situatie is een groot onrecht en niet te verteren in een van de rijkste landen op aarde. Alle reden om de steven te wenden richting een ander, Warm Rotterdam.

Met het project willen we vier zaken op gang brengen en realiseren:

  • het inzichtelijk maken van wat armoede is en met je doet, oorzaken en oplossingen;
  • de vele mensen, initiatieven en organisaties in Rotterdam die proberen armoede te bestrijden zichtbaar maken en met elkaar te verbinden, zodat hun succesvolle initiatieven breed in de stad smaak maken en tot voorbeeld strekken;
  • het ontwikkelen en uitproberen van kansrijke acties/oplossingen om armoede effectief te bestrijden;
  • actieve betrokkenheid en vergroten van het zelfvertrouwen en de waardigheid van de mensen in kwestie zelf is een belangrijk onderdeel van het project.

Er zal binnenkort een website en facebookgroep actief zijn om de nieuwste ontwikkelingen te volgen.