Het Potentieel

NIEUWS


No III is uit!!

Persbericht, rotterdam, 03.08.2016

Uitgave ‘Het Potentieel III: Land en Aarde, Grond van het Bestaan’

Op 3 augustus publiceert webmagazine Het Potentieel de derde editie ‘Land en Aarde, Grond van het Bestaan’, met bijdragen van o.a. filosoof Jan-Hendrik Bakker, wetenschapsjournalist en auteur van ‘Lowtech Magazine’ Kris de Decker, jurist en oprichter van Climate Refuge René Perey, en schrijver en actieve duizendpoot Jan Juffermans.

Welke rol speelt land in het denken, voelen en doen van mensen die werken aan een betere wereld? Met het thema ‘Land en Aarde, Grond van het Bestaan’ bundelt de redactie van Het Potentieel bijdragen die een visie neerzetten over de betekenis van land voor ons leven en samenleven. (Lees het hele persbericht HIER, en lees Het Potentieel III: Land en Aarde, Grond van het Bestaan HIER)

 


No II is uit!!

2015-07-29 20.02.53

Persbericht, Rotterdam, 01.09.2015

Uitgave ‘Het Potentieel II: Oikos, Nomos, Logos’

Op 1 September publiceert webmagazine Het Potentieel de tweede editie ‘Oikos, Nomos, Logos’, met bijdragen van o.a. filosoof Aetzel Griffioen, stadslandbouw pionier Bas de Groot, juriste en klimaatzaak mede-eiser Femke Wijdekop en hoogleraar transitiewetenschappen Derk Loorbach. 

Met het thema ‘Oikos, Nomos, Logos’ bundelt de redactie van Het Potentieel bijdragen die een kritisch licht werpen op … (Lees het hele persbericht hier)


product_thumbnail

No. 2 komt er aan…

28 juli 2015

Donderdag hebben we de laatste redactievergadering gehad voor de tweede editie. De typesetting is klaar. Één laatste controle. Een kleine papieren oplage wordt besteld. En als die binnen is gaan we online. Dat kan nog drie weekjes duren. Maar het is onomkeerbaar: No. 2 komt er aan!!!

Houd de facebookpagina in de gaten. Binnenkort komt er meer nieuws over wie er allemaal een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwe editie: www.facebook.com/hetpotentieel


image-2Het is zover! Als hoofdredacteur ben ik erg blij met de publicatie van de eerste editie van Het Potentieel!

Met bijdragen van onder andere Willem Schinkel, Lou Keune, Niels de Jong en Rutger Henneman. Het thema is ‘Crisis of Potentieel?’. De hele editie is online te lezen via de website www.hetpotentieel.org.

De volgende artikelen heb ik zelf bijgedragen:


Over Het Potentieel

Het Potentieel is een webmagazine gericht op praktische en theoretische zoektochten naar een betere wereld. Sociale en ecologische visies staan hierbij centraal.

1Het Potentieel wil op deze manier een podium bieden voor de dialoog tussen verschillende ethische stromingen. Deze dialoog is de culturele kracht van het mogelijke, de stuwende kracht achter maatschappelijke groei. Stopt deze dialoog, dan stopt de geschiedenis.

Bij de bevrijding van deze dialoog zoekt Het Potentieel naar verdieping: theorie gericht op praktijk en praktijk stevig gegrond in theorie.

Zie voor meer informatie de website van Het Potentieel: www.hetpotentieel.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s