Groene Groeiplekken

Groene Groeiplekken is een samenwerkingsverband van groene organisaties die zich inzetten voor een diversiteit aan maatschappelijke doelen: van biodiversiteit en het verminderen van onze ecologische voetafdruk tot armoedebestrijding, van het versterken van sociale cohesie en veiligheid in wijken tot lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Met Groene Groeiplekken bundelen we onze krachten om zo bij te dragen aan een betere samenleving in de stad. We leren van elkaars ervaringen en steunen elkaar met raad en middelen. We organiseren gezamenlijke activiteiten en faciliteren de ontwikkeling en organisatiekracht van de stadslandbouwbeweging. We werken samen bij de professionalisering van groencoaches en werven samen financiële middelen.

Organisaties die zich bij de Groene Groeiplekken hebben aangesloten zijn: Botanische Tuin Afrikaanderwijk, Planet Care, Moestuinman, Hefpark, Wollefoppengroen & Co, GroenGoed, Educatieve Tuin de Enk, Rotterdamse Munt. En we zijn in gesprek met meer organisaties en groene ondernemers.

Kijk voor de laatste ontwikkelingen op onze mooie nieuwe website: www.groenegroeiplekken.nl