Verbonden met Grond

Deze pruimen. Ik blijf altijd verbonden met de terp in Biesum in Delfzijl waar ik opgegroeid ben. Die plek zit in mijn ziel, in mijn bloed, in mijn tranen. Op die terp stonden oude pruimenbomen. Zolang men weet heeft dit pruimenras daar gestaan. De terp is 3000 jaar oud. Toen ik naar Rotterdam kwam heb ik pruimen opschot meegenomen uit onze tuin. Op onze GroenGoedtuinen in Rotterdam zijn nakomelingen van deze Biesumse pruim te vinden. In mijn eigen volkstuin ook. En ze produceren vollop! Van deze oogst heb ik pruimenjam gemaakt. Geboortegrond op mijn ochtendboterham.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s